Lähetystyö

Ajankohtaista toimintaa…

11.7. klo 18 Myllyjärvellä: Afrikkalaisen naisen osa. Etiopiassa ja Namibiassa työskennellyt Marja Hankela kertoo mielenkiintoisia terveisiä näistä maista. Hankela on ollut Suomen Lähetysseuran lähetti. Mahdollisuus saunomiseen.

 

 

Lähettien uusimpia viestejä:

 

Mika ja Tania Lehtisen, Etiopia, kirjeestä 2/17:

”Tania kävi helmikuun alkupuolella katsomassa kummilapsityötä Sokorussa sekä keskustelemassa Jimman DASSC.n kanssa työstä ja sen haasteista. Työ sinällään jatkuu entisellään, haasteita riittää etenkin projektien taloudessa.

Eräs iloinen asia projekteissa oli, että yhdelle kuurolle, projektista poistuneelle tytölle kustannettiin kampaamo koulutus. Hänelle hankittiin yrittäjyyteen tarvittava välineistö ja nyt tyttö on aloittamassa omaa yritystä yhdessä toisen työntekijän kanssa Bongassa. Lisäksi kaupungin viranomaiset ovat olleet tässä suurena apuna, josta voimme olla kiitollisia.”

 <<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Heidi Majuri, Etiopia, Hosainan kuurojen koulu. Kirjeestä 2/17:

Rukous- ja kiitosaiheita: Etiopian Mekane Yesus -kirkon uusi johtaja Yonas Yigezu. Sateita Etiopiaan, että vältyttäisiin nälänhädältä. Viisatta 8 lk ja 10 lk oppilaille, jotka valmistautuvat valtakunnallisiin kokeisiin kesäkuussa. Kiitosaiheena on että meillä oli hyvät työntekijäpäivät Tansaniassa siellä olevien lähettien kanssa ja matkalla oli varjelusta.

Hyvää ja siunattua kesää,

Heidi Majuri

Tutustu kuurojen koulun nettisivuihin: www.mysdh.org

 >>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                                                                                                                                                                                                                                                                       Jos haluat kuulla enemmän lähettien / nimikkokohteiden kuulumisia, voit pyytää lähettikirjeitä Annilta.
 

Nimikkosopimukset

Kirkossamme on seitsemän virallista lähetysjärjestöä. Vehmaan seurakunta tukee lähetystyötä kahden lähetysjärjestön, Kansanlähetyksen ja Suomen Lähetysseuran, kautta.

Vehmaan seurakunnan nimikkolähetit- ja kohteet:

* Lehtisen perhe on lähetystyössä Kansanlähetyksen kautta Etiopiassa. Mika on sosionomi-diakoni  ja Tania sairaanhoitaja. Lehtiset ovat lähdössä elokuussa 2016 kolmannelle työkaudelle Etiopiaan. Mika ja Tania toimivat Kansanlähetyksen kummilapsityössä sekä Mika  diakoniatyön kehittäjänä/neuvonantajana Mekane Jesus-kirkossa.  Mika Lehtinen vieraili Vehmaalla 7.8.2016.

* Inkerin kirkko (Venäjä) on nimikkokohteena Suomen Lähetysseuran kautta. Tavoitteena on Inkerin kirkon kapasiteetin vahvistaminen ja ekumeenisten yhteyksien tukeminen. Suomen Lähetysseura tukee kirkon lapsi- ja nuorisotyötä, perhetyötä ja hallinnon kehittämistä sekä kirkon itsekannattavuuden vahvistamista.

* Kummikohde on Hosainan kuurojen koulun luokka (Suomen Lähetysseuran kautta).

Kummituki antaa monelle lapselle ja nuorelle mahdollisuuden käydä koulua ja opiskella.

 

 

Miten minä voin olla mukana?

* Rukouksin

Rukous on pohja, jonka varassa lähetystyötä voidaan tehdä. Rukous antaa läheteille voimaa, rohkeutta ja oikeat sanat kuhunkin tilanteeseen. Rukouksen kautta sinä voit olla läsnä kaukaisen lähetin arjessa ja auttaa häntä jaksamaan ja uskaltamaan.

* Toimimalla

Tule mukaan talkoisiin, tempauksiin, lähetystapahtumiin, tekemään myyjäisiä, kirkkokahvituksia… Jos lähetyksen parissa tehtävä vapaaehtoistyö kiinnostaa, ota yhteys Anniin!

Me olemme Jeesuksen kädet! Tule rohkeasti mukaan toimimaan!

* Tukemalla taloudellisesti

Osallistumalla kolehteihin, keräyksiin, myyjäisiin, sytyttämällä lähetyskynttelikköön kynttilän, laulamalla kauneimpia joululauluja, lahjoituksin, tukemalla seurakuntamme nimikkokohteita…

Käytetyt postimerkit  ja postikortit ovat myös yksi mahdollisuus tukea lähetystyötä. Leikkaa merkit niin, etä jätät sentin verran tyhjää tilaa (= korttia/kuorta) joka puolelle. Älä yritä itse irrottaa merkkiä taustasta. Merkit ja kortit voi tuoda seurakuntatalolle, ja ne toimitetaan Suomen Lähetysseuralle. Siellä järjestetään useita kertoja vuodessa huutokauppoja keräilijöille.

Taloudellista tukea tarvitaan, jotta auttaminen olisi mahdollista.

* Lähetystyön johtokunta pyrkii järjestämään toimintaa ja varojen keräystä niin, että mahdollisimman moni seurakunnan jäsen löytäisi paikkansa yhteisen tehtävämme toteuttamisessa.

* Vantus, lähetyksen ja diakonian yhteinen  käsityöpiiri, kokoontuu Vinkkilän srk-talossa parillisilla viikoilla tiistai-iltapäivisin klo 13.

–>Piiri on avoin kaikille lähetystyöstä kiinnostuneille. Mukaan voi tulla, vaikkei käsitöitä tekisikään. Luemme lähettien kirjeitä ja seuraamme lähetysuutisia maailmalta
– Rukous, Raamattu ja hengelliset laulut kannattelevat kokoontumisiamme
-Käsityötaitoiset voivat piirissä neuloa nuttuja keskosvauvoille tai tilkkuja ”Äiti Teresan peittoihin.” Vuosina 2013-17 on lähetetty 269 kpl Vantuksessa neulottuja vauvannuttuja eteenpäin. Vuoden 2013-14 aikana on toimitettu eteenpäin 16 kpl Äiti Teresan- peittoja. Vuonna 2016-17 on lähetetty 22 kpl tilkkupeittoja. Vuodesta 2016 eteenpäin peitot toimitetaan Nuttu-projektin kautta mm. Romaniaan.

 

 

* Hanna-piiri on Vakka-Suomen alueen yhteinen, ja kokoontuu kerran kuukaudessa eri puolilla aluetta. Lisää tietoa Hanna-työstä osoitteesta  http://www.sansa.fi/hanna-tyo-jakaa-siskolle-kans.html

* Rovastikunnan lähetystorilla  Uudessakaupungissa ollaan mukana  syyskuun ensimmäisenä lauantaina.

* Lähetyslounas perinteisesti Isänpäivänä Vinkkilän srk-talossa klo 11-14.

* Lähetys- ja diakoniamyyjäiset 1. adventin aikoihin Vinkkilän seurakuntatalolla.

* Kauneimmat joululaulut – tilaisuuden tuotto menee Suomen Lähetysseuralle.

* Lähetyspyhää vietetään eri lähetysjärjestöjen työntekijöiden vieraillessa seurakunnassamme.

*Kaiken Kansan Kirkkokahvit lähetyksen hyväksi elokuussa. Päivä alkaa jumalanpalveluksella kirkossa, jonka jälkeen kirkkokahvit joka vuosi eri paikassa. Olemme päässeet kirkkokahvien merkeissä tutustumaan moniin mielenkiintoisiin kohteisiin Vehmaalla.
Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!

 

Lähetyssihteeri Anni Aronen 044 033 2070

etunimi.sukunimi@evl.fi

Lähetystyön johtokunnan pj Antti Mäkitalo

 

Koululaisten Kaiken Maailman – kerhossa tekemiä El Salvador-ristejä:Koululaisten Kaiken Maailman - kerhossa tehtyjä El Salvador-ristejä