Lähetystyö

Ajankohtaista toimintaa…

 

> Su 12.11. klo 11.30-14 Isänpäivän lounas lähetystyön hyväksi Vinkkilän srk-talossa. Hinnat: aikuiset 20 e, lapset (7-12v.) 10 e, alle 7v. maksutta. Arpajaiset. Ennakkoilmoittautumisia toivotaan Annille, p. 0440-332 070. Tervetuloa!

 

Lähettien uusimpia viestejä:

 

Mika ja Tania Lehtisen, Etiopia, kirjeestä 4/17:

Syksy näyttää kalenterin mukaan melko tiiviiltä. Meillä on lähetyksen syyskokous ja retriitti syyskuussa. Lisäksi Suomen ulkoministeriöstä tullaan katsomaan jo päättynyttä HIV-projektia Jimmaan lokakuun alussa. Myöhemmin lokakuussa olisi myös tarkoitus pitää nuorisokoulutus Jimman Synodissa.

Kummityössä Tania matkustaa ainakin kerran Jimmaan tapaamaan projektihenkilökuntaa. Diakoniatyössä Mika odottelee tietoa siitä, kuka on hänen uusi paikallinen työtoverinsa. Tällä hetkellä työssä ei ole yhtään etiopialaista työntekijää, jonka vastuulla olisi koko työn koordinointi.

Tässä siis perheemme ja arkemme välähdyksiä tällä kertaa Etiopiasta. Toivotamme teille kaikille oikein hyvää ja siunattua syksyä.

 

 <<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Heidi Majuri, Etiopia, Hosainan kuurojen koulu. Kirjeestä 3/17:

Rehtori Tadesse Gainore on tehnyt hyvää ja pitkäjänteistä työtä valtion päättäjien kanssa. Joulun jälkeen saimme kolme uutta valtion palkkaamaa opettajaa. Nyt käydään uusia neuvotteluita, että valtio maksaisi vielä muutaman opettajan palkat. Tällä hetkellä koulussa on 14 valtion palkkaamaa opettajaa, joista kuusi on koulun entistä kummioppilasta. Viisi on valmistunut Addis Abeban yliopistosta ja yksi Hosainan opettajankoulutuslaitoksesta. He opettavat monia eri kouluaineita. Myös käsityö-, parturi-kampaaja- puu- ja metallityöopettajat ovat kuuroja koulun entisiä oppilaita. He ovat ennenkaikkea roolimalleja oppilaille ja heidän vanhemmilleen. Yläkuvassa kuurojen koulun entisiä kummioppilaita, jotka ovat palanneet takaisin koululle, nyt opettajina. Ilman kummeja heidän elämänsä olisi hyvin toisenlaista. Nyt he ovat arvostettuja yhteiskunnan jäseniä, jotka elättävät itse itsensä ja pystyvät auttamaan myös vanhempiaan.

Tutustu kuurojen koulun nettisivuihin: www.mysdh.org

 >>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                                                                                                                                                                                                                                                                       Jos haluat kuulla enemmän lähettien / nimikkokohteiden kuulumisia, voit pyytää lähettikirjeitä Annilta.
 

Nimikkosopimukset

Kirkossamme on seitsemän virallista lähetysjärjestöä. Vehmaan seurakunta tukee lähetystyötä kahden lähetysjärjestön, Kansanlähetyksen ja Suomen Lähetysseuran, kautta.

Vehmaan seurakunnan nimikkolähetit- ja kohteet:

* Lehtisen perhe on lähetystyössä Kansanlähetyksen kautta Etiopiassa. Mika on sosionomi-diakoni  ja Tania sairaanhoitaja. Lehtiset ovat kolmannella työkaudella Etiopiassa. Mika ja Tania toimivat Kansanlähetyksen kummilapsityössä sekä Mika  diakoniatyön kehittäjänä/neuvonantajana Mekane Jesus-kirkossa.  Mika Lehtinen vieraili Vehmaalla 7.8.2016.

* Inkerin kirkko (Venäjä) on nimikkokohteena Suomen Lähetysseuran kautta. Tavoitteena on Inkerin kirkon kapasiteetin vahvistaminen ja ekumeenisten yhteyksien tukeminen. Suomen Lähetysseura tukee kirkon lapsi- ja nuorisotyötä, perhetyötä ja hallinnon kehittämistä sekä kirkon itsekannattavuuden vahvistamista. Inkerin kirkon terveisiä kuultiin Vehmaalla syksyllä 2016 Lauri Lehtisen tuomana.

* Kummikohde on Hosainan kuurojen koulun luokka (Suomen Lähetysseuran kautta).

Kummituki antaa monelle lapselle ja nuorelle mahdollisuuden käydä koulua ja opiskella.

 

 

Miten minä voin olla mukana?

* Rukouksin

Rukous on pohja, jonka varassa lähetystyötä voidaan tehdä. Rukous antaa läheteille voimaa, rohkeutta ja oikeat sanat kuhunkin tilanteeseen. Rukouksen kautta sinä voit olla läsnä kaukaisen lähetin arjessa ja auttaa häntä jaksamaan ja uskaltamaan.

* Toimimalla

Tule mukaan talkoisiin, tempauksiin, lähetystapahtumiin, tekemään myyjäisiä, kirkkokahvituksia… Jos lähetyksen parissa tehtävä vapaaehtoistyö kiinnostaa, ota yhteys Anniin!

Me olemme Jeesuksen kädet! Tule rohkeasti mukaan toimimaan!

* Tukemalla taloudellisesti

Osallistumalla kolehteihin, keräyksiin, myyjäisiin, sytyttämällä lähetyskynttelikköön kynttilän, laulamalla kauneimpia joululauluja, lahjoituksin, tukemalla seurakuntamme nimikkokohteita…

Käytetyt postimerkit  ja postikortit ovat myös yksi mahdollisuus tukea lähetystyötä. Leikkaa merkit niin, että jätät sentin verran tyhjää tilaa (= korttia/kuorta) joka puolelle. Älä yritä itse irrottaa merkkiä taustasta. Merkit ja kortit voi tuoda seurakuntatalolle, ja ne toimitetaan Suomen Lähetysseuralle. Siellä järjestetään useita kertoja vuodessa huutokauppoja keräilijöille.

Taloudellista tukea tarvitaan, jotta auttaminen olisi mahdollista.

* Lähetystyön johtokunta pyrkii järjestämään toimintaa ja varojen keräystä niin, että mahdollisimman moni seurakunnan jäsen löytäisi paikkansa yhteisen tehtävämme toteuttamisessa.

* Vantus, lähetyksen ja diakonian yhteinen  käsityöpiiri, kokoontuu Vinkkilän srk-talossa parillisilla viikoilla tiistai-iltapäivisin klo 13.

–>Piiri on avoin kaikille lähetystyöstä kiinnostuneille. Mukaan voi tulla, vaikkei käsitöitä tekisikään. Luemme lähettien kirjeitä ja seuraamme lähetysuutisia maailmalta
– Rukous, Raamattu ja hengelliset laulut kannattelevat kokoontumisiamme
-Käsityötaitoiset voivat piirissä neuloa nuttuja keskosvauvoille tai tilkkuja ”Äiti Teresan peittoihin.” Vuosina 2013-17 on lähetetty 269 kpl Vantuksessa neulottuja vauvannuttuja eteenpäin. Vuoden 2013-14 aikana on toimitettu eteenpäin 16 kpl Äiti Teresan- peittoja. Vuonna 2016-17 on lähetetty 22 kpl tilkkupeittoja. Vuodesta 2016 eteenpäin peitot toimitetaan Nuttu-projektin kautta mm. Romaniaan.

 

 

* Hanna-piiri on Vakka-Suomen alueen yhteinen, ja kokoontuu kerran kuukaudessa eri puolilla aluetta. Lisää tietoa Hanna-työstä osoitteesta  http://www.sansa.fi/hanna-tyo-jakaa-siskolle-kans.html

* Rovastikunnan lähetystorilla  Uudessakaupungissa ollaan mukana  syyskuun ensimmäisenä lauantaina.

* Lähetyslounas perinteisesti Isänpäivänä Vinkkilän srk-talossa klo 11-14.

* Lähetys- ja diakoniamyyjäiset 1. adventin aikoihin Vinkkilän seurakuntatalolla.

* Kauneimmat joululaulut – tilaisuuden tuotto menee Suomen Lähetysseuralle.

* Lähetyspyhää vietetään eri lähetysjärjestöjen työntekijöiden vieraillessa seurakunnassamme.

*Kaiken Kansan Kirkkokahvit lähetyksen hyväksi elokuussa. Päivä alkaa jumalanpalveluksella kirkossa, jonka jälkeen kirkkokahvit joka vuosi eri paikassa. Olemme päässeet kirkkokahvien merkeissä tutustumaan moniin mielenkiintoisiin kohteisiin Vehmaalla.
Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!

 

Lähetyssihteeri Anni Aronen 044 033 2070

etunimi.sukunimi@evl.fi

Lähetystyön johtokunnan pj Antti Mäkitalo

 

Koululaisten Kaiken Maailman – kerhossa tekemiä El Salvador-ristejä:Koululaisten Kaiken Maailman - kerhossa tehtyjä El Salvador-ristejä